BJJ Logistics Roemenie uitgelicht
Roemenië ( uitspraak (info / uitleg)) is een republiek in Zuidoost-Europa grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Hongarije en Moldavië. Op die laatste twee na is het Romaanse Roemenië omringd door Slavische landen. Het land kent veel culturen, talen en religies die onderling beïnvloed zijn. Het landklimaat (koude winters en warme zomers) en de bergketen de Karpaten zorgen voor diverse landschappen met ongerepte natuur, oerbossen en vlaktes. Aan de Zwarte Zee zijn er brede zandstranden en een rivierdelta.
Op een grondgebied van 238.391 km² heeft Roemenië 21.302.893 (2020) inwoners. De hoofdstad Boekarest – in het interbellum Klein Parijs genoemd – is dé stad van Roemenië en een toeristische attractie. Tijdens het Sovjetregime nam Roemenië een aparte plaats in in het Oostblok en genoot het een relatief onafhankelijke buitenlandse politiek.
Roemenië is sinds 2004 lid van de NAVO en sinds 2007 van de Europese Unie. Het kent de zevende grootste populatie en is het negende grootste land van de EU. De Roemeense taal behoort tot de Romaanse talen en is verwant aan het Italiaans, Frans, Spaans en Portugees.
De hoofdstad is Boekarest (Roemeens: București), met 2.354.737 inwoners (Gemeente of Groot-Boekarest heeft er 3,5 miljoen.
De totale lengte van het Roemeense wegennet is 84.185 km waarvan 60% geasfalteerd. Er zijn er vier snelwegen in gebruik, de A1, A2, A3 en A4 die verder nog uitgebreid zullen worden. Er zijn ook nog 2 snelwegen in aanbouw. Vele nationale wegen worden verbreed, zoals tussen Giurgiu en Boekarest.
Groeisectoren: Medische en optische instrumenten, meubels, transportmiddelen en textielproducten
Uitvoer: Textielproducten, metaal en metaalproducten, meubels, machines, elektrische apparaten en grond- en brandstoffen.
Voornaamste uitvoerlanden: Italië, Duitsland, Frankrijk, Turkije.
Invoer: Machines, grondstoffen en brandstoffen, chemische producten en textiel.
Voornaamste invoerlanden: Duitsland, Italië, Frankrijk, Rusland.
De Donau, waarop een groot gedeelte van het commerciële vrachtvervoer van Midden-Europa vervoerd wordt, loopt 1075 km door en langs Roemenië. De verbinding van het achterland met de havens aan de Zwarte Zee is sterk verbeterd dankzij het gereedkomen van het Donau-Zwarte Zeekanaal, waardoor 380 km van de Donau wordt afgesneden. Vooral voor de export heeft de zeevaart een enorme betekenis voor Roemenië. De Haven van Constanța is daarom erg van belang voor de Roemeense vrachtvervoer: 60% van de handel komt daarlangs. Andere belangrijke havens in Roemenië zijn in Orșova, Drobeta-Turnu Severin, Turnu Măgurele, Giurgiu, Oltenița, Calarași, Cernavodă, Brăila, Galați en Tulcea.
Roemenië heeft een aantal internationale luchthavens (Boekarest, Timișoara, Constanța, Bacău, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureș en Suceava) en zestien vliegvelden voor binnenlands transport, waaronder ook Baia Mare, Caransebeș, Craiova, Iași, Oradea, Satu Mare en Tulcea.
BJJ Logistics en Roemenie.
BJJ Logistics verzorgt graag uw vervoer van en naar Roemenië. Het land heeft zich de laatste jaren nadrukkelijk geprofileerd als hub tussen Azië en West-Europa. Veel logistieke ondernemers hebben er hun kans gegrepen en zijn er assemblageactiviteiten gestart. Maar omdat deze producten hun afzetgebied kennen in onder andere de Benelux, kloppen steeds meer bedrijven bij ons voor een betrouwbare logistieke rit of tijdelijke opslag van deze goederen.
De afzet van goederen vanuit Nederland naar Roemenië is behoorlijk divers. Van chemische en farmaceutische producten tot deelfabricaten, machines en vervoermaterieel. De afstand tussen veel locaties in Roemenië zoals Brasov, Boekarest, Arad en Cluj en Nederland is aanzienlijk. Wij hebben meerdere manieren gevonden om uw goederen snel en betrouwbaar van en naar dit land aan de Zwarte zee te vervoeren.
Onze Diensten
- Groupage zendingen
- Deelpartijen
- Complete ladingen
- Exceptioneel transport
- Koerier / tijdkritische zendingen
- ADR-goederen
- Voeding- / HACCP-goederen
- Hoogwaardige goederen
- Machines
- Buitenmaatse goederen
- Kwetsbare goederen
- Kraanladingen / via dak
Transittijden
- Groupage: binnen 96 – 120 uur
- Deellading (ltl): binnen 72 uur
- Complete lading (ftl): binnen 72 uur
- Vertrekdagen groupage: iedere dag
- Vertrekdagen ltl: iedere dag
- Vertrekdagen ftl: iedere dag