Landenoverzicht deel 7 Focus op Finland

Geschreven door: Bert Jan Jager
22 april 2021


BJJ Logistics Finland uitgelicht

Finland (Fins: Suomi; Zweeds: Finland; Samisch: Suopma), officieel de Republiek Finland, is een staat in Noord-Europa met 5.571.665 (2020) inwoners. Finland grenst in het oosten aan Rusland, in het noorden aan Noorwegen en in het noordwesten aan Zweden. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Ten westen ligt de Botnische Golf en ten zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan weer Zweden ligt.

De hoofdstad is Helsinki, en de op een na grootste stad en stedelijk gebied is Tampere, dat ongeveer 180 kilometer ten noorden van Helsinki ligt. Finland wordt wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd; in werkelijkheid zijn er ongeveer 168.000 meren. Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes.

De belangrijkste importproducten zijn voedsel, minerale brandstoffen, chemische producten, vervoermiddelen, ruwe materialen, textiel en ijzer en staal. De belangrijke exportproducten zijn houtproducten (die ongeveer 60 procent van de uitvoer vertegenwoordigen), machines, vervoermiddelen, schepen (20 procent), kleding en levensmiddelen. De belangrijkste handelspartners zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, de Verenigde Staten, Rusland, Nederland en Japan.

Bekende Finse bedrijven zijn netwerkproducent Nokia, de hout- en papierconglomeraten Stora Enso en UPM-Kymmene, lift- en roltrappenproducent KONE, luchtvaartmaatschappij Finnair en motorfabrikant Wärtsilä. Bekende Finse merknamen en designartikelen zijn verder onder meer Iittala, Marimekko, Fiskars en Arabia.

De belangrijkste luchthaven van Finland is Helsinki-Vantaa. Dit is niet alleen de thuishaven van de nationale luchtvaartmaatschappij Finnair maar ook een belangrijke hub voor binnenlandse en intercontinentale vluchten. Finnair is een belangrijke speler in het Europees-Aziatisch vliegverkeer. De maatschappij vliegt vanop verschillende Europese bestemmingen naar de luchthaven om ze met langeafstandvluchten verder te vervoeren.

BJJ Logistics en Finland.
BJJ Logistics verzorgt uw transport naar alle regio’s in Finland. Wij vervoeren voor u van en naar Finland pakketten, groupage, pallets, complete ladingen, containers, exceptionele en ADR zendingen.
Transport van en naar Finland is een van onze specialiteiten.

Voordelen BJJ Logistics mbt transport van en naar Finland:

  • Concurrerende prijzen bij het transport van en naar Finland
  • Snelle uitlevering bij het transport van en naar Finland
  • Betrouwbare aflevertijden
  • Vast contactpersoon als aanspreekpunt bij transport van en naar Finland
  • ADR transporten van en naar Finland
  • Koerierservice

Ander nieuws

Radio Commercial

Radio Commercial

De laatste maanden zien we een sterk toename in het aantal zendingen zowel uitgaand als inkomen naar met name Bulgarije en Griekenland. Om onze dienstverlening nog beter onder aandacht te brengen hebben we een Radio Commercial opgenomen. Deze is op verschillende...

Een van onze nieuwe aktiviteiten SHORT SEA

Een van onze nieuwe aktiviteiten SHORT SEA

Krapte in de markt aangaande volle vrachten naar diverse Europese landen. Dit heeft ons doen besluiten om eens te kijken naar de mogelijkheden Short Sea middels 45 fts containers palletwide te gaan onderzoeken. Door onze ervaringen uit het verleden hebben we contacten...

Landenoverzicht Deel 11 Focus op Polen

Landenoverzicht Deel 11 Focus op Polen

BJJ Logistics Polen uitgelicht Polen (Pools: Polska), officieel de Republiek Polen (Pools: Rzeczpospolita Polska), is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland (Oder-Neissegrens), in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten...

Share This