Landenoverzicht Deel 3 Focus op Tsjechie

Geschreven door: Bert Jan Jager
25 maart 2021

BJJ Logistics Tsjechie uitgelicht

Tsjechië ligt in Centraal-Europa en grenst in het westen aan Duitsland (810 km), in het noorden aan Polen (762 km), in het oosten aan Slowakije (252 km) en in het zuiden aan Oostenrijk (466 km). Historisch gezien bestaat het land uit drie deelregio’s; Bohemen, Moravië en Tsjechisch-Silezië.

De meeste grenzen worden gevormd door gebergten. Langs de zuidwestgrens van het land ligt het Bohemer Woud, in het noordwesten ligt het Ertsgebergte en in het noorden de Sudeten met onder andere het Reuzengebergte.  De oostgrens van Moravië met Slowakije bestaat uit de Beskiden en Witte Karpaten. Alleen de zuidgrens met Neder-Oostenrijk bestaan voornamelijk uit een rivier, de Thaya. Op de grens van Bohemen met Moravië ligt de Boheems-Moravische Hoogvlakte.

De grootste stad van Tsjechië is de hoofdstad Praag. Met 1.154.808 inwoners is Praag meer dan drie keer zo groot als de op een na grootste stad, Brno. Andere steden met meer dan 100.000 inwoners zijn Pilsen, Liberec, Ostrava en Olomouc.

De belangrijkste industrieën van Tsjechië zijn onder andere de machinebouw, de ijzer- en staalproductie, metaalbewerking, chemische productie, elektronica, bier, glas en keramiek. De belangrijkste agrarische producten zijn suikerbieten, aardappelen, tarwe en hop.

Verreweg het grootste vliegveld van het land is luchthaven van Praag, gelegen in de wijk Ruzyně in het noordwesten van de hoofdstad. De overige internationale vliegvelden in Tsjechië zijn gevestigd in Brno, Ostrava, Karlsbad en Pardubice. De nationale luchtvaartmaatschappij is Czech Airlines. Voor passagiers- en goederenvervoer binnen het land wordt nauwelijks gebruikgemaakt van vervoer per vliegtuig, omdat binnenlands vervoer goedkoper is over land.

BJJ Logistics en Tsjechie
Bent u op zoek naar een ervaren logistiek dienstverlener voor uw zendingen naar Tsjechie. BJJ Logistics is gespecialiseerd in het verzorgen van transporten van en naar Tsjechië. Van kleine pakketjes tot pallets, van deelladingen tot complete vrachtwagenladingen.
Door ons Sterk groupage netwerk én eigen agenten in Tsjechie, zijn we in staat om elk transport te verzorgen – ongeacht de omvang en volume.

Onze dienstverlening mbt Tsjechië:

  • Groupage, deel- en compleetladingen
  • Export en import services
  • Vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR)


Export groupage:

  • Dagelijks vertrek
  • Dagelijks ADR vertrek
  • Binnen 48 u door heel Tsjechië geleverd


Import groupage:

  • Twee maal per week
  • Deelpartijen tot FTL’s dagelijks vertrek met een vooraanmelding van 48 uur
  • Tracking & Tracing en Proof of Delivery via Internet
  • Tijdleveringen in overleg mogelijk

Ander nieuws

Radio Commercial

Radio Commercial

De laatste maanden zien we een sterk toename in het aantal zendingen zowel uitgaand als inkomen naar met name Bulgarije en Griekenland. Om onze dienstverlening nog beter onder aandacht te brengen hebben we een Radio Commercial opgenomen. Deze is op verschillende...

Een van onze nieuwe aktiviteiten SHORT SEA

Een van onze nieuwe aktiviteiten SHORT SEA

Krapte in de markt aangaande volle vrachten naar diverse Europese landen. Dit heeft ons doen besluiten om eens te kijken naar de mogelijkheden Short Sea middels 45 fts containers palletwide te gaan onderzoeken. Door onze ervaringen uit het verleden hebben we contacten...

Landenoverzicht Deel 11 Focus op Polen

Landenoverzicht Deel 11 Focus op Polen

BJJ Logistics Polen uitgelicht Polen (Pools: Polska), officieel de Republiek Polen (Pools: Rzeczpospolita Polska), is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland (Oder-Neissegrens), in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten...

Share This